Doorgaan naar hoofdcontent

We lopen wat achter...

Tja, internetverbindingen zijn hier niet dik gezaaid... Toch eindelijk een cafeetje gevonden met wifi.
En je krijgt meteen het bericht dat we al eerder opstelden:

Regen, regen, regen

Toen we onze laatste dag vertrokken op de Hebriden, regende het.

We zijn uiteindelijk dan maar vertrokken, nadat we terug in Uig bij onze Louis kwamen, omdat het regende.

De rit door de Highlands was heel druk (Fort William en Loch Lomond zijn echt toeristisch) en ook heel mooi... vermoeden we. Door de regen (alweer) hebben we er niks van gezien!



Net op het vasteland toch maar even overnacht: de fiets-driedaagse op de Hebriden heeft zijn sporen achtergelaten. Na een nachtje op het properste campingetje dat we ooit al tegengekomen zijn, richting zuiden, in de regen...
Na een 400 km de eerste beste (nu ja!) camping opgezocht: 30 pond astemblief en 2 pond voor internet dat bijna niet werkte! Maar we hadden dringend een wasmachine nodig.
Of we meerdere nachten zouden blijven? Geen denken aan! We konden niet vroeg genoeg weg zijn van deze superdure, ondermaatse Caravanning Club Camping. Mensen, mijd de camping in Moffat!!!

Ok, verder naar het zuiden, naar Barrows. Toch maar even van de route afwijken en door het Lake District rijden (we waren gewaarschuwd door Jeremy, van onze  tweede B&B op North Uist (Hebriden): superdruk en toeristisch). En hij had gelijk! Hoewel het goed weer was...
Op naar Barrows waar geen campings te vinden waren via internet. Waarom ik daar naar toe wil? Wel, รฉรฉn van mijn favoriete tv-chefs - Dave Meyers van de Hairy Bikers -  woont op Roa Island, en dat wil ik toch eens gezien hebben! Plus, er zijn ook veel caches.



De camping die we uiteindelijk vonden ligt op het uiteinde van Walney-island.
We kwamen binnen in een volgepakte zaal, vlak naast het zwembad, met bar en veel etende en drinkende mensen. Toen we in een aangrenzende ruimte van de verantwoordelijke de melding kregen dat alles volzet was en we terugkeerden in de zaal, was het daar muisstil geworden... "Thirty-one, three - one", klonk het plotseling door een microfoon. We waren op de bingo-namiddag terecht gekomen! We probeerde ons gezicht zoveel mogelijk in de plooi te houden en stapten met de slappe lach terug in Louis op zoek naar de kleine camping enkele kilometers terug. Ook weer heel proper, met voornamelijk "langdurende verblijvers".

Nog een fietstochtje rond het eiland, wat cachkes oppikken en ... halfweg moeten terugkeren door de regen...
Sinds gisteravond is het nog niet gestopt met regenen ('t is nu 15u15).

En wat doe je dan? Eens lekker koken! 'Peat smoked salmon with dill' (uit een plaatselijk rookhuis op de Hebriden - we hebben te weinig meegebracht!), een aardappelslaatje en tomaatjes met komkommer, weggespoeld met een glaasje frisse rosรฉ (servietjes รฉn kaarsjes op de tafel incluis!).

Het begint nu lichtjes (!) op te klaren en er zit nog een klein kansje in, dat we vanavond, droog, tot aan het aan onze camping grenzende strand, kunnen wandelen. Ons fietstochtje van gisteren afmaken??? Als we heel veel geluk hebben!
Morgen dan naar Roa-island en overmorgen de 550km naar Sussex...

Wales slaan we over. We hebben niet genoeg tijd meer om Wales echt te bezoeken. We rijden meteen door naar het zuiden (Sussex) en fietsen en cachen daar nog enkele dagen. We zitten dan meteen ook een heel pak dichter bij Dover.

Lang bericht, hรฉ? Maar ja, wat doe je als het regent....
We merken ook dat we veel minder foto's hebben. Dat gaat ook mee met het weer...

Uiteindelijk hebben we dan dinsdag nog een mooie fietstocht gedaan (na eerst een stukje industriegebied te moeten doorkruisen).



Woensdag was een dag rijden naar het zuiden, zodat we nu in Petersfield zitten, in een National Park. Hier gaan we op zoek naar een camping waar we nog enkele dagen kunnen verblijven, zodat we nog wat kunnen fietsen. Foto's volgen...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Schotland '23

Yep, we zijn al volop aan het plannen! Schotland: land van de rollende r's... Nu Zeebrugge - Hull er niet meer is, is het wat zoeken naar de beste manier om over het Kanaal te geraken. 't zal Harwich worden... Vandaar naar Edinburgh waar we enkele dagen rondtoeren met Stephen Reid, die ons 'zijn Schotland' wil laten zien. Enkele dagen geleden, maakt hij kennis met Belgische bieren en een echt frietkot ๐Ÿ˜‰ Dan trekken we naar het noorden. Hoe die trip er zal uitzien horen jullie later - we weten het zelf ook nog niet ๐Ÿ˜…

Meet and great in Edinburgh

2 (semi) locals bezorgden ons 2 heerlijke dagen! We leerden Catherine, de lieve, enthousiaste vrouw van Stephen kennen en trokken met hen rond in en rond Edinburgh. In Dunkeld in the Whisky Box kregen 6 whisky's een eigen verhaal... wat ze nog beter deed smaken! Dan naar Edinburgh waar we ook Amanda ontmoetten, de winnaar van de Scottish Education Award 'Digital Innovator of 2023'. Exquise gezelschap!! We praatten ons verloren over onderwijs en technologie, over de problemen als Edu-trainer (die blijken overal hetzelfde ๐Ÿ˜‰). Maar vooral, alle verhalen en de zorg die ze voor ons droegen waren fantastisch!  Een impressie: Vrienden en Edinburgh

Birsay

Niet ver hier vandaan staat een vuurtoren, waar een cache ligt. Omdat we nog even tijd hadden, wilden we die nog even ophalen. Helaas, dat lukt dus enkel bij laagwater... Je ziet duidelijk het pad dat komt droog te liggen. Maar goed, de overblijfselen van het kasteel van stoute graaf Patrick waren ook de moeite. Birsay dag 1 Deze keer hadden we de getijdentabel geraadpleegd! Vikingen veroverden Orkney en bleven er tot hun koning overleed. Het noordoosten van het hoofdeiland heeft nog veel overblijfselen van die tijd. Ook op het vuurtoren-eiland. Na een lekkere lunch op weg naar de "standing stones". Hoe hebben ze die recht gekregen? Een grapjas tekende er 5000 jaar geleden ook een gezichtje in: graffiti avant la lettre ๐Ÿ˜‰. Verder lange, rechte, saaie banen... Birsay dag 2 Laatste dag in Birsay. Zonder geocachen hadden we nooit geweten dat dit begin vorige eeuw, een natuurlijk haventje was. In de zomer bleven de vissersbootjes beneden liggen en in de wi